02 655 06 00 sola@os-kungota.si
Select Page

V petek, 4.10.2019, smo se 9.-šolci odpravili na ekskurzijo v alpske doline Gorenjske. Iz pred šole smo se odpravili ob 6.30, po približno dveh urah vožnje smo imeli vmesni postanek, kjer smo lahko šli na toaleto in malicali.

Okoli pol desetih  smo prispeli v Mojstrano, kjer smo šli v Planinski muzej. V muzeju smo najprej poslušali predavanje gospe, ki dela v muzeju, si ogledali 20 minutni film in nato še  razstavo.  Praktično smo lahko reševali  različne naloge in poslušali različne zvoke v  majhni sobi, v kateri smo lahko videli in občutili kakšne so nevihte v gorah. Preden smo se odpravili iz muzeja, smo nekateri lahko preizkusili tudi simulacijo ziplinea, ki se spušča s Triglava do muzeja, potem pa nas je čakal še nekaj minutni odmor za malico.

Po malici in ogledu muzeja je sledila kratka vožnja v dolino Vrata, ki vodi pod Triglav. Odpravili smo se do slapa Peričnik, kjer smo ob Triglavski Bistrici izvedli terenske geografske naloge, ki nam jih je pripravila učiteljica Mari Karnet, nato pa šli še do slapa Peričnik.

Okrog 14.00 smo se odpeljali v Krajnsko Goro, kjer smo na informacijah vzeli zemljevide in označili pot, kjer smo hodili. Pot smo nadaljevali proti izviru Save Dolinke, na  Zelence in k dolini Tamar, kjer smo si ogledali planiško velikanko. Predviden odhod je bil  okoli 17.30, a ker smo bili malo hitrejši, smo se odločili, da se vrnemo že prej. Po dveh urah vožnje smo se ustavili na postajališču Lukovica pri Domžalah in se okrepčali in odpočili. Pred šolo smo prispeli okoli 19.00, kjer smo se poslovili in šli domov. Z nami so bili učitelji Mari Karnet, ki je naš izlet organizirala, Nataša Novak Mulej in Franci Kolarič.

                                                                                                   Anamarija Vračko, 9.a razred