02 655 06 00 sola@os-kungota.si
Select Page

14. oktobra smo se učenci izbirnih predmetov hrvaščine in turistične vzgoje odpravili na ekskurzijo v Zagreb.

Ko smo prispeli v Zagreb, smo se odpravili proti živalskemu vrtu Maksimir. Zelo dolgo smo iskali vhod v živalski vrt, saj živalski vrt obnavljajo. Začeli smo se sprehajati po živalskem vrtu, videli smo veliko različnih živali. Pri nekaterih so učenci izbirnega predmeta hrvaščine imeli kratke predstavitve. Delali so v parih, en učenec je v hrvaščini predstavil žival, nato je drugi učenec povedano prevedel.

Po končanem ogledu smo se z avtobusom odpravili v center mesta, sprehajali smo se po ulicah. Učiteljica nas je vodila na trg Bana Jelačića, kjer so imeli učenci turistične vzgoje predstavitve o znamenitostih Zagreba.

Ker smo bili učenci sestradani, sta nas učiteljici peljali v McDonald´s. Najedli smo se do sitega in se odpravili do Zagrebške katedrale. Pred katedralo smo naredili gasilsko sliko.

Sprehodili smo se po centru mesta in se ustavili pri Krašu, kjer so si ljubitelji sladkega kupili različne dobrote, medtem ko so se nekateri učenci odšli peljat z vzpenjačo. V večernih urah smo se odpravili domov.

Lana Kopše in Maša Mesarič, 14. oktober 2016