02 655 06 00 sola@os-kungota.si
Select Page

V soboto, 29. 9. 20 18 smo učenci od 6. do 9. razreda in učitelji OŠ Kungota zbrali v šoli, da bi  izvedli atletski športni dan na predmetni stopnji ter jesenski pohod na razredni stopnji.

Ob 8.00 smo se odpravili v matičnice učilnice, kjer smo preverili prisotnost učencev ter se dogovorili kako bo potekal dan. Po približno 10 minutah se je zaslišal požarni alarm. Učitelji so nam naročili, naj mirno zapustimo učilnico in že smo začeli z evakuiranjem. Nato smo se po varni požarni poti odpravili izven šole, na varno, na šolsko igrišče. Vsi učenci, učitelji in delavci šole smo se zbrali na igrišču, kjer smo se prešteli. Povedali so nam, da je vzrok za požar v gospodinjski učilnici. Po nekaj minutah čakanja smo v daljavi zaslišali sirene. Začeli smo se ozirati naokrog in zagledali smo 2 gasilski vozili, ki sta se pripeljali na igrišče.

Vsi smo nemirno opazovali gasilce, ki so izstopili iz gasilskih vozil in se pognali v akcijo. Ena ekipa gasilcev je pripravljala lestev, druga ekipa pa je pripravljala cevi z vodo. Med pripravo sta se pred šolo pripeljali še 2 vozili. Eno izmed vozil je bilo posebej opremljeno za prvo pomoč v primeru, če bi se nekdo poškodoval. Ko so gasilci uspešno pripravili svoje  pripomočke, so hitro začeli z drugo fazo. Izbrali so 2 izmed gasilcev, ki sta se nato povzpela po lestvi do gospodinjske učilnice.

Učenci, učitelji in osebje nismo samo opazovali, ampak smo se tudi učili, kako poteka reševanje in gašenje. Po nekaj minutah opazovanja gasilske akcije namišljenega ognja so gasilci končali svoje reševanje in odšli na zasluženo malico. Istočasno smo se tudi mi učenci  odpravili v šolo na malico. Ko se okrepčali, smo nadaljevali naš športni dan.

 

Za šolske novinarje zbrala Tia Zoja Plohl, 9.b