02 655 06 00 sola@os-kungota.si
Select Page

Učenci devetih razredov so se v sklopu naravoslovnega dne seznanili s fizikalnimi tokovi. Eksperimentirali so z vodnimi in toplotnimi tokovi, spoznali so tudi tokove v človeškem telesu ( zračni, krvni, električni tok ).

Zapisala: Lidija Pulko

20170123_093153

Sedmošolci so imeli 23. 1. 2017 tehniški dan. Razdeljeni so bili v štiri skupine. Merili so maso, dolžino, ploščino in prostornino. Dolžino so povezali še z merilom na zemljevidu. Veliko je bilo praktičnega dela, vendar brez računanja ni šlo.
Učenci so preživeli zanimiv dan.

Zapisala: Marija Hrastnik

Naravoslovni dan za 8. razred na temo čutila

Učenci so delali v heterogenih skupinah, v prvi skupini so spoznavali s pomočjo video-metode čutilo za vid, se pogovarjali in reševali učne liste. V drugi skupini so se učenci seznanili s čutilom za sluh. Prejeli so različne vire literature, iskali podatke in reševali učne liste. Prav tako so preverjali, kako dobro slišijo in vidijo z izbranimi didaktičnimi igrami. V tretji delavnici so s pomočjo poskusov oblikovali zaključke o čutilu za voh, tip in okus. Zelo nazorno je prikazano na fotografijah kako so raziskovali svoja čutila, opazovali in si medsebojno pomagali ter odgovarjali na vprašanja na delovnem listu. V četrti skupini so aktivno raziskovali vsa čutila, spoznali, da so  medsebojno povezana in da le tako delujejo kot uglašena celota, ki nam pričara zunanji svet bolj razumljiv.

Zapisala: Suzana Čavka Divčić