02 655 06 00 sola@os-kungota.si
Select Page

V sredo, 15.2.2017 je bil za učence od 5.-9.razreda organiziran zimski športni dan. Vsak od učencev si je izmed 4 možnih aktivnostih izbral le eno (plavanje, smučanje, pohod, drsanje). Večina učencev se je odločila za drsanje, samo tisti pogumni smo se odpravili na pohod z našo učiteljico Mari Karnet. V šoli smo se zbrali ob 8.00 uri, si razdelili malico ter se pogovorili, na katero pot se bomo odpravili. Ko smo po dolgem premisleku le določili  pot na Urban, smo se tudi odpravili.

Pot je potekala izpred šole v Vajsovo grabo nato smo se začeli v vzpenjati na Gaj. Ko smo po pol ure hoje prišli na vrh, smo imeli postanek, da smo se okrepčali in opazovali razgled s Kozjaka na našo lepo Kungoško dolino. Ko smo se okrepčali in malo poklepetali, smo se spustili v dolino ter zavili levo, kjer smo po 1 km hoje zagledali tablo, ki je vodila na Urban.

Do Urbana smo imeli le še 3km, zato smo se veselo in polni energije podali v hrib. Med hojo smo si tudi malo zapeli in naša učiteljica Mari Karnet nam je tudi povedala veliko zanimivih stvari in nas po poti  tudi še kaj naučila. Po nekaj kilometrih hoje smo prišli na vrh prvega hriba. Tam smo opazovali našo šolo ter občudovali lep pogled na Alpe.

Pred nami nas je čakal še en hrib, ki pa ni bil tako visok in strm. Ko smo tako hodili in opazovali, nam je učiteljica povedala, da v teh jamicah pod drevesi živijo škratje, ki bi nas rade volje prišli pozdravit. In končno nam je po 2 in pol urah uspelo priti na vrh Urbana, tam smo imeli malico ter se pogovarjali o kamninah ter o različnih smučiščih in imeli res prekrasen pogled na Pohorje in Maribor.

Nato smo se s težkim srcem odpravili nazaj v Kungoto. Ko smo tako hodili in se pogovarjali nam je čas hitro mineval in tako smo že z vrha zagledali šolo, a nismo še zaključili naše poti, saj smo se morali spustiti še po gozdu v dolino na travnik. Na koncu, ko smo bili vsi zbrani, smo se odpravili do šole. Med potjo smo se poslovili od dveh učencev in nadaljevali pot. Ko smo prišli do šole, so nas tam že čakali avtobusi ki so nas odpeljali domov.

In tako se je končal naš pohod na Urban.

Za šolske novinarje ZOYA PIBERČNIK, 9.b