02 655 06 00 sola@os-kungota.si
Select Page

Pred nekaj tedni nam je  naša učiteljica in zborovodkinaj Milena Rataj presenetila in hkrati tudi razveselila z nenavadno novico, in sicer da bomo v decembru snemali pesem, ki jo bodo v predbožičnem času vrteli na Radiu 1. Ko smo izvedeli,  da bomo snemali za radio, smo bili polni sami sebe, še bolj pa, ko smo izvedeli, s kom bomo snemali…

Vaje so bile težke in naporne, včasih celo »neznosne«, saj smo zaporedoma ponavljali in vadili in vadili…Zgodilo se je tudi, da smo pesem ponovili celo 40-krat na dan. Morali bi videti tudi našo glasbeno učilnico… bila je polna zvočnikov in kablov.  Na koncu smo izvedeli, da bo naš »kolega« pri snemanju nihče drug, kot sam DENIS AVDIČ. Znoreli smo…uau! Saj to ne more biti res!

DAN SNEMANJA

Prišel je dan, ko smo imeli snemanje. Vsi smo bili poleg navdušenja tudi malce prestrašeni, ubadali smo se z vprašanjem, ali bomo v redu zapeli, najbolj pa smo čakali (seveda) na Denisa Avdiča.

Ko je prišel, smo se vsi hoteli z njim fotografirati in dobiti njegov avtogram. Čez nekaj časa pa sta se mu pridružila še Jana Morelj in Miha Deželak.

Ko smo žačeli snemati, nam je Denis Avdič zapel in predstavil nekaj različnih verzij naše pesmi. Z užitkom smo ga poslušali, se učili in vpijali prav vse, kar je povedal, zapel…

Naš vodja, gospod Mitja Mithans, ki je pri vsej stvari bil v veliko pomoč, pa nam je rekel, da potrebujemo le  nekoga, malce slavnega, da popolno zapojemo.

Zapeli smo res odlično in že naslednji teden se je naša pesem vrtela na Radiu 1, prav tako pa jo je mogoče poslušati na njihovi spletni strani. Na spodnji povezavi jo lahko tudi vi. In kaj mislite, a smo dobro zapeli?

www.radio1.si/45909

Za šolske novinarje smo pisali:

Katarina Juhart, Tjaša Ketiš in Žan Drecun Mithans, 5. razred

unnamed unnamed