02 655 06 00 sola@os-kungota.si
Select Page

5. dan

Zbudili smo se še zadnjič v Libeličah. Hitro pospravili sobe in pripravili potovalke za odhod domov.  Zadnji dan sta nas čakali še dve temi. Prva je bila krvavitve in rane z učiteljem Juretom in druga raziskujemo tla z učiteljico Jasmino, kar smo se zelo veselili, saj smo šli preveriti ali se nam je v past ujela kakšna žival.

Z veseljem sporočamo, da so bile pri postavitvi pasti uspešne vse skupine.

Sledilo je zadnje kosilo in težko pričakovan odhod domov.

Hvala vsem zaposlenim na CŠOD Ajda, da ste tako lepo poskrbeli za nas.

4. dan

Po domačem obilnem zajtrku, nas je ponovno čakal pot v dolino. Tokrat smo se sprehodili do reke Drave. Pri reki Dravi, smo najprej postavili mize in klopi za malico, za katero smo tokrat morali poskrbeti sami. Učitelji so nam pripravili ogenj, mi pa smo samostojno spekli hrenovke. Sledilo je težko pričakovano veslanje s kanuji po reki Dravi. Veslanje nas je utrudilo, zato smo težko pričakovali kosilo. V nadaljevanju nas je pričakal najtežji del dneva. Povratek proti domu po zelo ”strmem” hribu 🙂

Po počitku smo prisluhnili učitelju Juretu, ki nas je poučil o lišajih in nam gozd predstavil kot učilnico. Nadalje smo prisluhnili učiteljici Jasmini, ki nam je predstavila poškodbe kosti in sklepov.

Dan smo zaključili ob prijetni glasbi in športu.

3. dan

Danes nas je čakala pot v dolino, zato smo se zelo najedli in pripravili za na pot. Ko smo prispeli v dolino, smo si najprej ogledali kostnico. Sledil je ogled starega župnišča, kjer smo si ogledali črno kuhinjo, učilnico kot je bila nekoč in razstavo o Plebiscitu. Na koncu smo si še ogledali zbirko starih predmetov.

Sledil je ”strm” vzpon nazaj do doma, kjer nas je pričakalo ponovno okusno kosilo. Po počitku smo postali pravi taborniki. Najprej smo si nabrali potreben material za ogenj, katerega smo morali zakuriti s kresilom. Zelo smo se trudili in po približno 30 minutah je vsem skupinam uspelo. Čestitke za vztrajnost!

2. dan

Ob 7.00 uri smo se začeli prebujati, saj nas je že ob 7.30 čakala jutranja telovadba in nato zajtrk. Sledila je nordijska hoja in lokostrelstvo.

Ker smo s hojo izgubili veliko energije, smo komaj čakali na kosilo, ki je bilo ponovno odlično. Sledil je prosti čas, nato pa izdelava (gradnja bivakov) in nastavljanje talnih pasti … uspešnost bomo preverili v petek.

Zvečer pa smo odšli ven, kjer smo vse do spanja igrali različne športne igre. Se umili in hitro zaspali.

1. dan

Po hitri in tekoči vožnji smo prispeli v Libeliče. V težkem pričakovanju smo si razdelili sobe, jih hitro pregledali in uredili.

Sledil je krajši uvodni sestanek, kjer so nam predstavili pravila in okviren program za ves teden ter že prve igre, kjer je vsak dobil svojega skritega prijatelja.

Bližal se je čas kosila. Bilo je zelo dobro in nam je dalo energije za nadaljevanje dneva.

Popoldan je sledil sprehod do razgledne točke in spoznavanje okolice ter prva pomoč.

Po večerji, smo šli na nočni pohod ob polni luni brez lučk. Zato smo zvečer lažje in hitreje zaspali.