02 655 06 00 sola@os-kungota.si
Select Page

V četrtek, 14. 3. 2019, je Zveza prijateljev mladine Maribor organizirala vsakoletno regijsko srečanje Otroškega parlamenta, tokrat že 29.-tič. Skupaj z mentorico Mojco Cekić smo se ga udeležili tudi predstavniki naše šole, in sicer Tjaša Ketiš  in Nik Vukotić ter Nina Mohorič.

Najprej nas je v prostorih Zavarovalnice Sava pozdravila in nagovorila predstavnica ZPM Kornelija Kaurin. Razdelili smo se v 10 skupin in odšli v prostore ZPM, naši učitelji-mentorji pa so ostali v dvorani in se prav tako pogovarjali o istih temah kot mi. Po skupinah smo izvajali različne dejavnosti,saj smo debatirali na različne teme. Tako smo ob spoznavanju morali poiskati listke in sestaviti misel. Poglobljeno smo debatirali o šoli in šolskem sistemu ter spremembah, ki bi jih uvedli. Oblikovali smo plakate, ki smo jih kasneje na skupnem delu predstavili. Naša skupina je govorila o izmenjavah slovenskih učencev z učenci tujih držav in o učni uri za življenje, pri kateri bi se lahko učili o veščinah, ki bi nam koristile v vsakdanjem življenju. Na koncu smo izbrali še predstavnika, ki nas bo aprila zastopal na nacionalnem parlamentu v Ljubljani. Tako je storila vsaka skupina.

Ko smo z debatiranjem končali, smo se vrnili v dvorano, kjer smo naš delovni dan tudi začeli ter predstavili svoje ideje na plakatih. Delovno srečanje se je končalo z veliko idejami,  ki jih bomo, vsaj upam, uspeli kdaj v prihodnosti tudi izpeljati. To srečanje mi bo ostalo v lepem spominu.

Nina Mohorič, 8.b