02 655 06 00 sola@os-kungota.si
Select Page

V sredo, 19.4 2017 smo učenci šestega do devetega razreda Osnovne šole Kungota imeli kulturni dan zaključek bralne značke. Ogledali smo si znano tragedijo Williama Shakespeara, Romeo in Julia (nastala leta 1597), in  sicer v obliki baleta.

Ob 8.20 se je začel kulturni dan. Ker smo bili sprva v šoli, ni šlo brez nekaj pouka. Prvo in drugo šolsko uro smo imeli delavnice, pri katerih so nam učitelji razložili zgodbo, saj drugače baleta ne bi razumeli. V naši skupini je učiteljica želela preveriti, koliko smo si zapomnili, zato smo njene besede morali ustno obnoviti. Po prvi uri smo imeli malico.

Drugo uro smo se razdelili v skupine po tri. Zaigrali smo nekatere prizore iz baleta. Ker pa v šoli ne gre brez pisanja, smo na koncu odgovorili  še na tri kratka vprašanja.

Čas nam je hitro minil. Ob 10.15 smo odhiteli na avtobus do Maribora, okoli enajste ure pa smo že sedeli v dvorani  in nestrpno čakali na začetek predstave.  Ker je balet trajal kar dve uri, je bila predstava razdeljena na dva dela, med katerima je bil petnajstminutni odmor.  Predstava se je končala okoli 13. ure, domov pa smo prispeli ob 13:30.

Kulturni dan mi je bil zelo všeč,saj imam rada balet.

Nina Mohorič 6.b