02 655 06 00 sola@os-kungota.si
Select Page

V soboto, 31. avgusta 2019 se je ob 9. uri s ploščadi pred Kulturnim domom v Črni, Bogomir Dolenc podal na 12-dnevni tek okoli Slovenije, ko je ultramaratonec pretekel več kot 1.200 kilometrov.

Okrog Slovenije 2019 – za male viteze je bil eden večjih športno dobrodelnih projektov v letu 2019 v Sloveniji, s katerim je Bogomir  Dolenc odtekel več kot 1.200 kilometrov v 12 dneh. Tekel je po cestah, ki so čim bližje meji Slovenije. Štart tega ekstremnega tekaškega projekta se je v Črni 11. septembra tudi zaključil.

Osnovni namen ekstremnega tekaškega projekta je bil zbiranje denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez in za njene male viteze – mlade, ozdravljene od raka. Sredstva se zbirajo kot SMS donacije, kot donacije podjetij in organizacij in kot prostovoljni prispevki posameznikov.

S športno-dobrodelnim projektom Okrog Slovenije 2019 – za male viteze se nadaljuje zgodba gibanja za male viteze, v kateri je tekač Bogomir Dolenc lani uspešno odtekel 42 zaporednih dnevnih maratonov po različnih krajih Slovenije. Z dosežkom je postavil mejnike tako v športnem kot v dobrodelnem vidiku. V ultra tekaškem svetu sedaj postavlja lestvico še višje.

Šolski novinarji

(Povzeto po N. Časar, Večer, rubrika Šport, 30.8. 2019)