02 655 06 00 sola@os-kungota.si
Select Page

V četrtek 16. februarja 2017 smo imeli na OŠ Kungota prav poseben obisk. Obiskal nas je predsednik države, gospod Borut Pahor.

Že meseca novembra je predsednik šolske skupnosti Tine Mesarič, gospoda Pahorja v pismu povabil na našo šolo. V tem tednu smo učenci z navdušenjem izvedeli, da je gospod predsednik povabilo tudi sprejel.

V četrtek smo nestrpno pričakovali prihod našega predsednika. Ob 10.30 uri se je pričel kulturni program. Prihod predsednika smo pozdravili z glasnim aplavzom. Najprej smo poslušali nagovor ravnateljice naše šole, ge. Pulko. Nato so učenci, ki so bili nagrajeni na letošnjem Prešernovem natečaju deklamirali svoje pesmi. V njih so razmišljali o tem, v kakšnem svetu želijo živeti. Ogledali smo si še plesno točko Zarje Ferlinc in poslušali pesmi, ki jih je zapela vokalna skupina šolskega pevskega zbora.

Po kulturnem programu so učenci, predstavniki šolske skupnosti, vodili pogovor z gospodom predsednikom. Zanj so imeli kar nekaj vprašanj. Pogovor je tekel o tem, kako si mi otroci predstavljamo prihodnost, kaj si želimo postati, v kakšnem svetu bi radi živeli … Dotaknili smo se tudi problemov, ki jih mi mladi opazimo v naši državi.

Med klepetom nam je predsednik zaupal, kaj si je on želel postati, ko je bil v naših letih in kakšen učenec je bil. Govorili pa smo tudi o pouku in domači nalogi. Izvedeli smo, da tako kot večina nas, tudi predsednik ni bil ravno navdušen nad domačimi nalogami. Povprašali pa so ga tudi o njegovem delu – delu predsednika in o tem, kako je biti predsednik države. Pravi, da to sedelo rad opravlja, zato mu ni pretežko. Svetoval nam je, naj se o tem, kaj bi radi postali odločamo s srcem, saj če delaš s srcem, nič ni pretežko.

Super se mi zdi, da lahko učenci predstavimo svoje mnenje in pogled na svet. Nekaj posebnega pa je, če se lahko o tem pogovorimo s predsednikom države in ga tudi kaj vprašamo. Lepo je, da si je predsednik vzel čas in se srečal z nami. Prepričana sem, da nam bo ta enkratni dogodek še dolgo ostal v spominu.

 

Za šolsko novinarstvo napisala

 Mojca Krajšek, 9. a

 

Šolski novinarji pa smo zbrali nekaj misli in pogledov o predsedniku pri naših petošolcih. Pravijo takole:

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor se mi zdi zelo zabaven, iskren in zelo dobro odgovarja na vprašanja.

Lana Kodrič

Predsednik se mi je zdel smešen, čuden, zvenel mi je zanimivo…

Žan Drecun Mithans

Zdel se mi je smešen in zabaven hkrati, zelo vljuden, kulturen in na čase podoben meni, predvsem ko je govoril o otroštvu.

Tilen Robič

Današnji dan je bil zelo poseben, komaj sem čakala, da pride naš predsednik Borut Pahor. Zdel se mi je smešen in povedal je veliko zanimivih stvari o sebi, ki so me presenetile.

Neli Dreisiebner

Predsednik je na današnjem pogovoru pokazal, kakšen je. Bil je prijeten, prijazen do nas ter iskren.

Eva Komljenovič

Predsednik naše države je iskren, vljuden, smešen in ne lažniv.

Nika Zupan

Današnji dogodek je bil zabaven, predsednik pa se mi je zdel zelo prijazen, zabaven.

Jure Knehtl

Danes mi je bilo všeč, predvsem ko je govoril o svojem otroštvu in kasnejšem življenju. Učenci so mu postavljali dobra vprašanja. Rada sem ga poslušala. Je dober predsednik!

Ines Golob

Danes sem se imela lepo, ker smo na šoli videl predsednika naše države malo drugače. Všeč mi je bilo, ker smo ga lahko vprašali zanimive stvari.

Žana Ajtnik

Današnji dan je bil odličen, predsednik Pahor je faca, ker je smešen. Imel je zanimivo življenje, rad potuje in telovadi. Je tudi prijazen in zelo rad pomaga. Meni se je zdel prijeten.

Jan Goričan

Naš predsednik je prijazen, smešen, vljuden in zelo zabaven človek. Mislim, da je lepo, da pride med ljudi, predvsem med nas otroke in mlade. Ko je odgovarjal na različna vprašanja, mislim, da je bil iskren, zato mislim, da je najboljši predsednik.

Katarina Juhart

Danes se mi je zdelo  zelo dobro, ker nas je obiskal predsednik Pahor. Je zelo dober človek in do vseh nas je bil prijazen.

Anja Levchenko

Gospod Pahor se mi je zdel smešen, imel pa je tudi zanimivo otroštvo. Je prijazen.

Tinaj Draganič

Naš predsednik se mi je zdel, sproščen, ljubezniv, ima zanimivo življenje in je dober predsednik. V čast mi ga je bilo pobliže spoznati, saj se nam je pokazal še v drugi luči.

Tjaša Samsa