02 655 06 00 sola@os-kungota.si
Select Page

Spet je leto naokoli in tudi letos smo v petek, 30. 11. 2018 ob 17. 00, učenci naše in obeh podružničnih šol sodelovali ob odprtju veselega decembra v Kungoti. Tako smo se že ves november vsak po svojih močeh in tako kot najbolje zna, trudili izdelovali, kuhali, pripravljali in pekli. Vsak razred je prodajal svoje izdelke in s tem pripomogel pri zbiranju sredstev za obogatitev šolske knjižnice in nakupu didaktičnih pripomočkov. Ponudba je bila izredno pestra: od lizalk, okrasnih venčkov,  božičnih venčkov, lesenih izdelkov, slik do voščilnic, zanimivih okraskov, peciva, marmelad, jabolčne čežane, posušenih zelišč in krhljev. Vsak razred je pripravljeno ponudbo ponujal  na svoji stojnici. Izdelki so bili polni božičnega navdiha.

Že tradicionalno pa na naši šoli organizacijo srečelova prevzamejo predstavniki šolske skupnosti ter devetošolci, ki se najprej trudijo z zbiranjem dobitkov, nato pa še s prodajo srečk. Dobitkov je letos bilo več kot 500. Vsakič je njihov trud poplačan.

Kulturni program se je začel ob 17.00 z nastopom Kungoške »Plehmuzike«. Sledil je nagovor župana in prižig lučk. Ob 17.30 so nastopili učenci OŠ in Vrtca Zg. Kungota. Sledila je otvoritev pravljične dežele za najmlajše in ob 19.00 še koncert Šank kvinteta.

Bazar je kljub neprijaznemu mrazu odlično uspel. Čarobnost božiča se v Kungoti vsako leto pokaže ne le s svojo okrašenostjo kraja, ampak to dokazujejo tudi številne ideje in marljive roke vseh generacij.

Zapisale mlade novinarke OŠ Kungota